Γενικά

Αδέσποτα ζώα; Καλείς το Δήμο σου

Ενημερωτικό σποτ για τα αδέσποτα ζώα δημιούργησε το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου Κύμα, προκειμένου να παρακινήσει τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να καλούν το Δήμο τους σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο ζώο στο δρόμο και όχι να κατηγορούν τους εθελοντές. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα. Σε αντίθετη περίπτωση, αναλαμβάνει ο εισαγγελέας της περιοχής και τα αρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά:

«Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποιες καταστάσεις γιατί δεν φτάνει που οι εθελοντές των σωματείων τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δεν φτάνει που πληρώνουν από την τσέπη τους αλλά τα ακούνε και από πάνω.

Eνημερωθείτε όλοι για τα εξής:

1. Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, όλοι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρόγραμμα σίτισης, εμβολιασμού, σήμανσης, στείρωσης και περίθαλψης για τα αδέσποτα. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από τον νόμο! Και για σκύλους και για γάτες χωρίς μα μου σου του!

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα