Αφράτο και τέλεια σιροπιασμένο ρεβανί με γιαούρτι, σκέτη απόλαυση.. Με σιμιγδάλι και αγελαδινό γιαούρτι “Το Μαρκάτι” θα γίνει το πιο αφράτο ραβανί σαν κέικ.
Υλικά
5 αυγά
1 φλυτζάνι λάδι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 γιαούρτι αγελάδος ” Το Μαρκάτι”
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
Εκτέλεση
Για το μείγμα
✓Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
✓Έπειτα ριχνουμε το λάδι, το γιαούρτι αγελάδος “Το Μαρκάτι”, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια
✓Βάζουμε στο ταψί το μείγμα και το ψήνουμε στους 180° γύρω στη μισή ώρα (ανάλογα με το φούρνο μας)
Για το σιρόπι
Υλικά
2,5 ποτήρια ζάχαρη
3,5 ποτήρια ποτήρια νερό
1 βανίλια
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
✓Βράζουμε 5 με 6 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη
✓Οταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε μία βανίλια και μισό λεμόνι