HighlightsΚοζάνηΟδηγός πόλης - Προτάσεις

Αγελαδινό Γιαούρτι Κοζάνης «Το Μαρκάτι»: 8 λόγοι για να δεις το παραδοσιακό γιαούρτι με άλλο μάτι

Το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι Κοζάνης “Το Μαρκάτι” θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ!

Το παραδοσιακό γιαούρτι Κοζάνης «ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ»  έχει πλούσια γεύση, είναι πολύ θρεπτικό, έχει όλα τα απαραίτητα λιπαρά που χρειάζεται κάθε οργανισμός.. θα γίνει σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής σας, καθώς έχει μεγάλη θρεπτική αξία και δρα θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

*** Η καθημερινή κατανάλωση ενός γιαουρτιού βοηθάει στην επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D από τον οργανισμό μας..

Ανακαλύψετε γιατί αξίζει να προσθέσετε παραδοσιακό γιαούρτι Κοζάνης “Το Μαρκάτι” στη διατροφή σας:

1. Το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

2. Το φυσικά παχύρρευστο γιαούρτι είναι μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης, με 10 γραμμάρια ανά μερίδα, πράγμα που βοηθά στην ανάπτυξη μυών και σε βοηθά να αντέξεις περισσότερο μέσα στην ημέρα.

3. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε ασβέστιο βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

4. Εφοδιάζει τον εντερικό σωλήνα με ευεργετικά βακτηριακά στελέχη που καταστρέφονται λόγω της λήψης φαρμάκων-αντιβιοτικών.

5. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα προβιοτικά που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών.

6. Τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια που περιέχει ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Τα βακτήρια του συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το προφυλάσσουν από διάφορα παθογόνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν εντερίτιδες.

7. Είναι καλό και για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, καθώς κατά τη μετατροπή του γάλακτος σε γιαούρτι, η λακτόζη μειώνεται κατά 20-30%. Με αυτή τη μείωση το γιαούρτι αποτελεί τροφή εύπεπτη ακόμα και για ανθρώπους που δεν μπορούν να πίνουν γάλα.

8. Μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος και αυτό αποδίδεται σε κάποια αντιχοληστερινική ουσία που παράγεται από τα βακτήρια του γιαουρτιού.

Βάλτε το αγελαδινό γιαούρτι «Το Μαρκάτι» στο καθημερινό διαιτολόγιο σας και σας  εγγυόμαστε ότι θα το λατρέψετε!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα