Γενικά

Αγκαλιά-ΖΩ… Της Θένιας Βασιλειάδου

Αγκαλιά-ΖΩ

Η αγκαλιά δίνει ζωή! Δεν είναι τυχαίο που μέσα στο ρήμα αγκαλιάζω,υπάρχει και η λέξη ζώ. Είναι ένας μικρός παράδεισος. Η γλώσσα της ψυχής. Είναι η έκφραση των συναισθημάτων μας μέσω μόνο μιας πράξης. Η οποία λείπει τόσο πολύ στις μέρες μας με όλη αυτή την κατάσταση με τη μία καραντίνα να διαδέχεται την άλλη. Είναι σαν να μας φιμώνουν και να μην μπορούμε να εκφραστούμε,να μιλήσουμε με πράξεις,όχι μόνο με λόγια.
Τι πιο όμορφο από το να πάρεις μια αγκαλιά; Με μια αγκαλιά μπορείς να απαλύνεις τον πόνο κάποιου,να κλείσεις πληγές,να διώξεις τον φόβο,το άγχος,να δείξεις τρυφερότητα,αγάπη,πάθος,ευγνωμοσύνη,συμπόνια,χαρά,υπερηφάνια,κατανόηση,έρωτα,ενθουσιαμό.. Όταν βλέπεις δυο χέρια να ανοίγονται διάπλατα μπροστά σου,μπες μέσα και θα εξαφανιστούν όλες οι έγνοιες και τα βάσανα σου,θα γαληνέψει η ψυχούλα σου. Αρκούν μόνο δύο χέρια για να σβήσουν όλα. Είναι βάλσαμο η αγκαλιά. Το καλυτερο φάρμακο. Αφήνεσαι και παράλληλα γιατρεύεσαι. Δεν είναι απλά μια κίνηση. Είναι ταξίδι. Δραπετεύεις. Ξορκίζει το σκοτάδι και κάθε αρνητική σκέψη. Ενώνει σπασμένα κομμάτια. Γοητεύει τις αισθήσεις. Αγγίζει την ψυχή. Σκοτώνει την κατάθλιψη,το άγχος,την ανασφάλεια,τη μοναξιά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της έκκρισης ορμονών. Είναι το καλύτερο φάρμακο και δεν κοστίζει τίποτα. Είναι ένας τρόπος να πείς ότι σε νοιάζομαι. Ότι κάτι σημαίνεις για εμένα. Καμιά φορά είναι η απάντηση όταν δεν ξέρεις καν ποια είναι η ερώτηση. Είναι ο πιο όμορφος τρόπος επικοινωνίας. Υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη σε μια σφιχτή αγκαλιά παρά σε 1000 λέξεις. Μπορεί να μην έχεις το θάρρος να πείς κάποια πράγματα και όμως μια αγκαλιά σου,θα τα πεί όλα.
Μπορεί να σβήνει συναισθήματα όπως είναι η στεναχώρια,ο πόνος,ο θυμός,ο φόβος και το άγχος αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και συναισθήματα,όπως είναι η χαρά,η ασφάλεια,η γαλήνη και η ευτυχία. Είναι ό,τι σημαντικότερο και ομορφότερο μπορείς να δώσεις σε κάποιον χωρίς να χάσεις κάτι,ίσα ίσα κερδίζεις. Νιώθεις την καρδιά του άλλου,τη ζεστασιά του,την αγάπη του.
Είναι κάποιες αγκαλιές που δεν μπορεί να τις αντικαταστήσει τίποτα.
Δεν χρειάζεται να πείς πολλά.. Αρκεί μια αγκαλιά.
Τι περιμένεις;

Θένια Βασιλειάδου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα