Γενικά

All For Blue: Έχει αφαιρέσει 300 τόνους απορριμμάτων από τις ελληνικές θάλασσες

Στους βυθούς «κολυμπάνε» εξαιτίας ασυνείδητων από καλοριφέρ έως μηχανάκια και πλυντήρια

Η Πρόεδρος του “All For Blue”, Κατερίνα Τοπούζογλου μιλά στο Newsbomb.gr, με αφορμή την πρόσφατη δράση τους, στο νησί της Δήλου όπου πετάχτηκαν 1.176 κιλά απορριμμάτων.

Στις τελευταίες ασπρόμαυρες τηλεοράσεις αλλά και στις πρώτες έγχρωμες, στις αρχές της δεκαετίας του 80′ κάθε καλοκαίρι έβγαινε σε σποτ ένα κινούμενο σχέδιο όπου ένας γλάρος καθόταν στην ακτή με τα κιάλια του και μας παρότρυνε να μην αφήσουμε σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.

Μια διαφήμιση που έμεινε αποτυπωμένη στην συνείδηση μας, μα το αποτέλεσμα του μηνύματος φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε ποτέ.

Οι ελληνικές θάλασσες, το πανέμορφο οικοσύστημά μας, πλήττεται από απορρίμματα και φταίμε εμείς γι’ αυτό.

Από αποτσίγαρα στην άμμο… μέχρι καλοριφέρ στη θάλασσα πετάμε.

Η “All For Blue” είναι ιδιαιτέρως δραστήρια και έχει κάνει 380 δράσεις από τις οποίες αφαίρεσε από παραλίες και βυθούς περισσότερους από 300 τόνους σκουπίδια.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το υπέροχο θαλάσσιο οικοσύστημα μας. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Η θάλασσα είναι λέξη ελληνική που είναι αρχαιότερη του Ομήρου. Είναι συνυφασμένη με την πατρίδα μας και είναι κομμάτι του DNA μας. Ας την προστατεύσουμε!»

Πριν λίγες ημέρες το All For Blue βρέθηκε στη Δήλο και έκανε καθαρισμό στο βυθό αλλά και στην παραλία. Γιατί στη Δήλο;

«Ο καθαρισμός στη Δήλο ήταν ένα όνειρο για την ομάδα μας καθώς αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με πλούσια μυθολογία και ιστορία, ήταν τιμή μας που καταδυθήκαμε στα νερά της και έστω για λίγες ώρες κάναμε αυτή τη δράση, εκεί που πριν από χιλιάδες χρόνια ψάρευαν στο βυθό οι Δηλιανοί δύτες. Η συγκίνηση ήταν εμφανής κατά τη δράση στα μάτια όλων μας».

Πόσα κιλά απορρίμματα συγκεντρώσατε;

«1.176 κιλά με επίσημη καταμέτρηση απορριμμάτων σε παγκόσμια βάση δεδομένων».

Τι είδους ήταν αυτά;

«Πλαστικά μιας χρήσης, ταμπέλες, ελαστικά, καπέλα, σίδερα, σωλήνες, σημαδούρες, αλιευτικός εξοπλισμός και φυσικά αρκετά πανδημικά απορρίμματα (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια)».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα