Γενικά

Ανεμβολίαστοι φοιτητές: Φαγητό στο χέρι και μηνιαίο «χαράτσι» 80 ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν δυο φορές τη βδομάδα καθηγητές και φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ «κλείνει η πόρτα» στα εστιατόρια και στα κυλικεία των σχολών τους.

Ειδικότερα, για να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να:

-επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού έχοντας ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 ή

-επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή

-επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πλέον και όσον αφορά το κόστος που επωμίζονται φοιτητές και καθηγητές είναι 10 ευρώ για ένα rapid και στα 60 ευρώ για ένα PCR, με το ελάχιστο μηνιαίο κόστος να ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Επιπλέον, θα τεθεί σε λειτουργία προσεχώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, που θα διασυνδέει την πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό, νόσηση ή τα εργαστηριακά τεστ που κάνουν οι υπόχρεοι, με τις Γραμματείες του κάθε τμήματος.

Σημειώνεται επίσης ότι οι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εφαρμόζονται τα μέτρα και οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία (σε εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Θα υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα λήψης φαγητού σε πακέτο για τους μη εμβολιασμένους ή μη (διευκρινιστικά) νοσήσαντες φοιτητές, υπό την προϋπόθεση μη παραμονής στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα