LifestyleΠαιδί

Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- Το SMS που θα στέλνουν οι γονείς

Αντίστροφη μέτρηση για τους μαθητές, καθώς επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία στην Ελλάδα.

 

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:

 

Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

 

Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

 

  • για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),
  • για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης

 

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.,
  • και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

SMS στο 13033: Ο κωδικός που θα στέλνουν οι γονείς

 

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη χώρα μας, έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

 

κωδικός 4 είναι αυτός που επιλέγεται για τη μεταφορά μαθητών, καθώς ο εν λόγω κωδικός αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα