Γενικά

Άνοιγμα συνόρων για τουρισμό στην Ελλάδα ζητούν Βρετανία και Ιταλία

Βρετανία: Ο Τζόνσον θέλει να στήσει «αερογέφυρες» με την Ελλάδα σπάζοντας την καραντίνα – Ρώμη: Η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της και για τους Ιταλούς τουρίστες – Ο υπουργός Eξωτερικών της Ιταλίας  Λουίτζι Ντι Μάιο  έρχεται  στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου

Αερογέφυρες με την Ελλάδα αλλά και με χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία, θέλει να δημιουργήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Στόχος είναι να κάμψει τις αντιδράσεις του Συντηρητικού κόμματος για την καραντίνα 14 ημερών που θα επιβάλλει η Βρετανία σε τουρίστες από το εξωτερικό, καθώς όπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο μέτρο θα «σκοτώσει» τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Στόχος του Τζόνσον είναι να περιορίσει τις αντιδράσεις αλλά και τους κλυδωνισμούς που προκαλούν στην αεροπλοΐα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις 23 άτομα χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Gatwick σε μια ολόκληρη ημέρα την περασμένη εβδομάδα όταν προ κορωνοϊού, στο αεροδρόμιο βρίσκονταν 45.000 άτομα την ημέρα. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο η λεπτομερής πρόταση της κυβέρνησης, ενώ οι νέοι όροι αναμένεται ότι θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.

Κάθε εβδομάδα, η κυβέρνηση θα επανεκτιμά το μέτρο, ενώ εξετάζει τη δημιουργία αερογεφυρών από το τέλος Ιουνίου, όπως αναφέρουν οι Times. Οι αερογέφυρες θα προσδιοριστούν με βάση την οικονομική σημασία τους για τη Βρετανία, το επίπεδο του κινδύνου μετάδοσης του ιού και τον αριθμό των επιβατών που θα αφορούν. Επίσης, θα συνεκτιμώνται και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια.

Οι Ελληνες θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα

Την ίδια ώρα, η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες από Ελλάδα, Αυστραλία και Πορτογαλία θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα. Με βάση το δημοσίευμα, ο Τζόνσον ευνοεί τις αερογέφυρες, αφού δέχθηκε επικρίσεις από τους συντηρητικούς, ενώ πάνω από 200 διευθυντές αερομεταφορών και τουρισμού τον προειδοποίησαν.

Μήνυμα δυσαρέσκειας από την Ιταλία

Toυς τόνους ανεβάζει η Ιταλία στέλνοντας μήνυμα δυσαρέσκειας στην Ελλάδα ότι είναι λάθος να δεχθεί τουρίστες με επιπρόσθετους περιορισμούς εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες και πιστεύει ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της Αθήνας να μπαίνουν σε καραντίνα – έστω και μόνο για μια εβδομάδα- οι τουρίστες που φθάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά.

Ο υπουργός Eξωτερικών της Ιταλίας  Λουίτζι Ντι Μάιο προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ντι Μάιο αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου.

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Γαλλία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, η διασκέδαση μπαίνει ξανά στη ζωή των πολιτών.

Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν εστιατόριαμπαρ και καφετέριες τα οποία είχαν βάλει« λουκέτο» από τα μέσα Μαρτίου.

Τα τραπέζια στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο ενώ σ΄ένα τραπέζι θα επιτρέπονται έως δέκα πελάτες (στη χώρα μας επιτρέπονται έξι άτομα).

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν από σήμερα ελεύθερα σε όλη τη χώρα χωρίς έγγραφα και ελέγχους από τις αρχές.

Στο Παρίσι, οι θαμώνες θα κάθονται μόνο σε υπαίθριους χώρους καθώς η γαλλική πρωτεύουσα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ελεγχόμενου ρίσκου στο χάρτη κορωνοϊού της χώρας. Αυτό σημαίνει πως η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων θα λάβει χώρα με πιο ελεγχόμενο τρόπο.

Από σήμερα ανοίγουν τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας, όπως και οι παραλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας σε μουσείαθέατρα και γυμναστήρια θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να επιδείξουν υπεύθυνη στάση τηρώντας ευλαβικά τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα