LifestyleTipsΓυναίκα

Αντί για foundation: 5+1 εναλλακτικές για φυσικά λαμπερό πρόσωπο

Η επιλογή ενός απαλού foundation, που προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα βάσης -το απόλυτο beauty trend της σεζόν- δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Και ενώ υπάρχουν πολλά tricks για να κάνουμε το foundation πιο διακριτικό (όπως να προσθέσουμε ελάχιστη ποσότητα ορού), στην αγορά υπάρχουν πολλές κατηγορίες απαλών προϊόντων βάσης, που προσφέρουν μεσαία κάλυψη, ενώ μας κρατούν ενυδατωμένες και λαμπερές.

Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για καλοκαιρινή χρήση είναι οι ΒΒ κρέμες, οι οποίες έγιναν τρομερά δημοφιλείς στο γυναικείο πληθυσμό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ελάχιστες γνωρίζουν ότι ο αρχικός λόγος δημιουργίας τους ήταν για την αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβες μετά από αισθητικές επεμβάσεις. Αργότερα στην αγορά εμφανίστηκαν οι CC, DD, EE και PP.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;

ΒΒ, το βάλσαμο ομορφιάς: Ενυδατώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. «Σβήνει» τη χλωμή ή κόκκινη, ερεθισμένη όψη, ενώ περιέχει συστατικά που χαρίζουν φρεσκάδα. Δε συνίσταται για γυναίκες με λιπαρό τύπο δέρματος.

CC, ο διορθωτής χρώματος: Η διαφορά μεταξύ της κρέμας CC και της κρέμας BB βρίσκεται στην υφή. Ενώ οι κρέμες CC είναι ελαφρύτερες σε υφή από τις κρέμες BB, εξακολουθούν να έχουν πιο ενισχυμένη κάλυψη. Η ιδέα πίσω από μια καλή κρέμα CC είναι να εξαλείψει τις κηλίδες, την ερυθρότητα ή την υπερχρωματισμό του δέρματος, ενώ περιέχει συστατικά που αντιμετωπίζουν την ερυθρότητα και προσφέρουν λάμψη.

DD, δηλαδή «daily defense»: Είναι το ιδανικό προϊόν για να προστατεύσετε την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου. Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα που εφαρμόζετε, καθώς μπλοκάρει τους πόρους του προσώπου. Είναι ιδανική για ώριμες επιδερμίδες.

EE, δηλαδή «extra exfoliation»: Aνανεώνει το δέρμα, το απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα, το ενυδατώνει και το προστατεύει από τον ήλιο. Αρκετές παρέχουν άμυνα ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες και προστατεύουν και από την ακμή. Δε συνιστώνται για άτομα με λεπτό ή ευαίσθητο δέρμα

PP, δηλαδή pink perfect: Η κρέμα βάσης για εφαρμογή makeup. Τα σωματίδια πυριτίου που περιέχει «γεμίζουν» όλα τα μέρη του δέρματος, κάνοντάς το λείο και απαλό.

Αντηλιακό με χρώμα: Όλοι γνωρίζουμε ότι, κάθε φορά που φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο είναι σαν να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας. Παρατείνουμε τη νεανική όψη της επιδερμίδας μας και την προστατεύουμε από τη βλαβερή ακτινοβολία. Οι νέες εξελισσόμενες φόρμουλες και η βελτιωμένη τεχνολογία των αντηλιακών με χρώμα προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα το ενυδατώνουν και προσφέρουν κάλυψη μεσαίας τάξης. On top μπορείτε πάντα να συνεχίσετε με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Extra Tip: Να θυμάστε ότι τα αντηλιακά με χρώμα μπορούν να φορεθούν ακόμα και τις βραδινές ώρες, στις διακοπές σας στο νησί ή στις χαλαρές βόλτες στην πόλη.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα