Χωρίς κατηγορία

Άντρες: Τι να προσέξετε για καλή υγεία μετά τα 50

Αν ένας άντρας είναι πάνω από 50 ετών είναι πιο δύσκολο να απαλλαγεί από τις συνέπειες του αλκοόλ και της διατροφής σε σχέση με παλιά. Τέτοιες συνήθειες βαραίνουν περισσότερο καθώς μεγαλώνει. Υγιεινές συνήθειες και έξυπνες επιλογές μπορούν να τον κάνουν να φαίνεται και να αισθάνεται νεότερος και να ζήσει περισσότερο.

Μειώστε το αλάτι για καλή καρδιά

Σύμφωνα με έρευνα του 2013, 1 στους 10 θανάτους στις ΗΠΑ συνδέεται με το πολύ αλάτι. Πολύ νάτριο και λίγο κάλιο αυξάνουν την πίεση, κάτι που συντελεί στην καρδιοπάθεια. Η μείωση του αλατιού από το ψωμί, το τυρί και τα κατεργασμένα τρόφιμα μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο. Προσθέστε περισσότερα φυλλώδη λαχανικά και περισσότερο κάλιο από τροφές όπως η μπανάνα.

Κοφτερό μυαλό

Η δίαιτα MIND,  που περιλαμβάνει ολική άλεση, λαχανικά, σαλάτες, όσπρια, ξηρούς καρπούς, μούρα και κοτόπουλο μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο νοητικής έκπτωσης. Έρευνες επίσης δείχνουν τη σημασία της κατανάλωσης υγιεινών λιπαρών.

Γερά οστά

Η οστεοπόρωση δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Οι άντρες χάνουν μυϊκή μάζα μετά τα 50. Μπορεί κάποιος να ευνοηθεί με συμπληρώματα ασβεστίου και προβιοτικά. Έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ συμπληρωμάτων προβιοτικών και αυξημένης οστικής πυκνότητας σε ποντικούς. Έρευνες ανέφεραν ότι προβιοτικά μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν την οστεοπόρωση, εκτός από τη συμβολή στην υγεία του πεπτικού.

Νερό για τον προστάτη

Όσον αφορά τη γεύση, πολλοί προτιμούν τα αναψυκτικά. Στους άντρες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη, εκτός από τη συμβολή στο βάρος και τον κίνδυνο διαβήτη. Αν θέλετε γεύση στο νερό προσθέστε λεμόνι ή μούρα.

Φυσικές τροφές για σεξουαλική υγεία

Αν καταναλώνετε έτοιμα γλυκά και αλμυρά σνακ καλά θα κάνετε να τα περιορίσετε για να έχετε καλύτερη σεξουαλική ζωή. Η μεγάλη κατανάλωσή τους συμβάλλει στην απόφραξη αρτηριών και αυξάνει την κακή χοληστερόλη που μπορεί να φέρει σεξουαλική δυσλειτουργία. Επιλέξτε πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά και μειώστε τα κατεργασμένα σάκχαρα και τα τρανς λιπαρά.

Μπορεί να μεγαλώσετε με χαρά και καλή υγεία, με σωστή διατροφή και επαρκή άσκηση. Ποτέ δεν είναι αργά για καλές αποφάσεις.

iatronet.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα