Γενικά

Από τις 20 Νοεμβρίου αρχίζουν τα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο

Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αλλά και σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται του υπουργείου Υγείας, έδωσε διευκρινίσεις σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα, απαντώντας ότι παραμείνει ανυποχώρητος, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

«Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό. Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι’ αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον σχεδιασμό του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως τόνισε έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η απόφαση της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των 800 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια. Όσον αφορά τους ήδη υπηρετούντες οικογενειακούς γιατρούς του συστήματος, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΠΦΥ χωρίς να υπολείπονται οι μισθοί τους έναντι των νέων γιατρών.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα