Γενικά

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης – Πού θα χτυπήσουν οι λασποβροχές (χάρτης)

Σήμερα η κορύφωση του επεισοδίου της αφρικανικής σκόνης

Θολή είναι η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της επικράτειας καθώς σήμερα κορυφώνεται το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα, Πέμπτη 07/04, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών με το αναμενόμενο επεισόδιο να είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Ο χαρτης με τις σημερινές λασποβροχέςmeteo.gr

Παρ’ όλα αυτά, σύμφων με τον μετεωρόλογο Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται ένα πολύ καλό 48ωρο για τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης στο δελτίο καιρού του OPEN, η χώρα μας αρχίζει πλέον και επηρεάζεται από βαρομετρικό χαμηλό που προέρχεται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής. Αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα απασχολήσει κυρίως τις περιοχές από την κεντρική Στερεά και πιο νότια, ενώ πιο βόρεια θα έχουμε βροχές εξαιτίας νέου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο προέρχεται από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Έτσι η σημερινή μέρα θα κυλίσει με άστατες καιρικές συνθήκες, όμως θα βοηθήσει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης πριν το διήμερο με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα