HighlightsΚοζάνηΟδηγός πόλης - Προτάσεις

Αριάνι “Το Μαρκάτι”: Το μυστικό για το πιο αφράτο σοκολατένιο κέικ

Υλικά

  1. 415 γρ. ζάχαρη
  2. 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 85 γρ. κακάο
  4. 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 2 καψάκια βανίλιες
  7. 2 μεγάλα αυγά
  8. 240 ml Αριάνι “Το Μαρκάτι” 
  9. 240 ml ηλιέλαιο
  10. 240 ml καυτό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βήμα 1

    Προθερμαινουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα.

  2. Βήμα 2

    Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα αυγά με το λάδι.

  3. Βήμα 3

    Βάζουμε τη σόδα μέσα στο αριάνι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αριάνι με τη σόδα στα υγρά υλικά.

  4. Βήμα 4

    Βάζουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το βραστό νερό και δουλεύουμε καλά το μείγμα.

  5. Βήμα 5

    Σε 3 ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 20 εκ., βουτυρωμενα και με λαδόκολλα στον πάτο, βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

  6. Βήμα 6

    Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Γίνεται αφράτο και ζουμερο. Κάνει και για καπκεικ. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγύ, με κρέμα μασκαρπονε, ή και με παγωτό. Καλή επιτυχία!

    Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα