Υλικά
-
415 γρ. ζάχαρη
-
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
85 γρ. κακάο
-
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 καψάκια βανίλιες
-
2 μεγάλα αυγά
-
240 ml Αριάνι “Το Μαρκάτι”
-
240 ml ηλιέλαιο
-
240 ml καυτό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα.
-
Βήμα 2
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα αυγά με το λάδι.
-
Βήμα 3
Βάζουμε τη σόδα μέσα στο αριάνι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αριάνι με τη σόδα στα υγρά υλικά.
-
Βήμα 4
Βάζουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το βραστό νερό και δουλεύουμε καλά το μείγμα.
-
Βήμα 5
Σε 3 ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 20 εκ., βουτυρωμενα και με λαδόκολλα στον πάτο, βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
-
Βήμα 6
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Γίνεται αφράτο και ζουμερο. Κάνει και για καπκεικ. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγύ, με κρέμα μασκαρπονε, ή και με παγωτό. Καλή επιτυχία!