Γενικά

Άρση μέτρων: Πόσοι θα κάθονται ανά τραπέζι σε εστιατόρια

Άρση μέτρων στην εστίαση: Αυτός είναι ο αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να κάθονται ανά τραπέζι στα εστιατόρια μόλις ανοίξουν στις 25 Μαΐου 2020.

Για την αρση μέτρων του κορωνοϊού στην εστίαση τοποθετήθηκε ο Νίκος Παπαθανάσης, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στο πόσοι μπορούν να κάθονται ανά τραπέζι στα εστιατόρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου 2020 ανοίγουν καφέ και εστιατόρια (σ.σ. νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό), ενώ τα εμπορικά κέντρα (mall) και τα εκπτωτικά χωριά (outlet) υποδέχονται τους πρώτους πελάτες τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι για τα εστιατόρια που ανοίγουν, σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι 6 άτομα, έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας. Για τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ο υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά.

Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα, στο εσωτερικό των οποίων η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική (σ.σ. στους κοινόχρηστους χώρους η χρήση της είναι προαιρετική, ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από το Υπουργείου Υγείας).

Άρση μέτρων στην εστίαση – Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα δεξιώσεων

Σχετικά με τα κέντρα δεξιώσεων, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση στις 25 Μαΐου 2020, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα