EventsHighlights

Αύριο τα εγκαίνια της Έκθεσης Τρισδιάστατης ψηφιακής γλυπτικής του Δανάτσα Θωμά στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ωρα 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Τρισδιάστατης ψηφιακής γλυπτικής του Θωμά Δανάτσα, βασισμένη σε πίνακες ζωγραφικής
Μια διαφορετική οπτική στον κόσμο της τέχνης 

⏩ Δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων σε ειδικό πρόγραμμα ψηφιακής γλυπτικής εμπνευσμένα από πίνακες ζωγραφικής. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει μία διαφορετικής οπτικοακουστικής εμπειρίας θέασης.

⏩Σε οθόνες που υπάρχουν στο χώρο θα μπορεί να βλέπει σε βίντεο τη δημιουργία των μοντέλων στο πρόγραμμα σχεδίασης.

⏩Τα ψηφιακά μοντέλα έχουν εκτυπωθεί σε 3d printer και έχουν χρωματιστεί στα χρώματα που αποδίδει ο καλλιτέχνης στον πίνακα του.

⏩Με την τρισδιάστατη εκτύπωση των μοντέλων ο επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα παρατήρησης της σκηνής που απεικονίζει ο πίνακας από οποιαδήποτε οπτική γωνία επιθυμία ο ίδιος, προσφέροντας του μία νέα εμπειρία θέασης.

⏩Παράλληλα όμως προσφέρεται η δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία αγγίζοντας τα εκτυπωμένα μοντέλα και με τη βοήθεια ακουστικής περιγραφής να αντιληφθούν πλέον το τι απεικονίζει ένας πίνακας.

⏩Μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορεί να δει τα ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα ζωντανά στο χώρο. Άτομα με ψυχική αναπηρία θα μπορούν να αντιληφθούν ευκολότερα την απεικόνιση στο πίνακα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα