Γενικά

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία του αυτοκινήτου που χρειάζονται απολύμανση – και όχι μόνο

Ακόμα όμως και έτσι να μην είναι και απλά να το βλέπει κανείς ως εργαλείο για να κάνει τη δουλειά του και να κινείται με αυτό όπου χρειάζεται, το θέμα της καθαριότητας και της απολύμανσης του χώρου, έχει πολύ μεγάλη σημασία και χρειάζεται προσοχή. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που διαβάζαμε τα αποτελέσματα των ερευνών που έκαναν λόγο για “υγειονομική βόμβα” στην καμπίνα. Ούτε όμως και από τότε που οι… κοριοί, μας απασχολούσαν ελάχιστα- ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Auto-Piso kathisma- Apolymansi
Auto-Piso kathisma- Apolymansi K.BOIDANISnone

Όσο παλιότερο είναι ένα αυτοκίνητο, εύλογα έχει περισσότερη συγκέντρωση μικροβίων και παθογόνων μικροοργανισμών, που υπό προϋποθέσεις, μπορούν να επιφέρουν αρκετά προβλήματα σε όποιον μπαίνει και το χρησιμοποιεί τακτικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο βιολογικός καθαρισμός είναι παραπάνω από απαραίτητος, όχι με περιοδικότητα εβδομάδας αλλά σίγουρα -ανάλογα και με τη χρήση- ετήσια.

Κατ’ αρχήν να πούμε πως ο ενδελεχής καθαρισμός, από βιολογικός, έως και με χαρακτηριστικά απεντόμωσης, όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μάλιστα, αφού το αυτοκίνητο αυτό έχει “αλλάξει πολλά χέρια” πριν φτάσει στα δικά μας. Πολύ δε περισσότερο, όταν στο αυτοκίνητο αυτό, θα μπουν μικρά παιδιά και υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος από τους προηγούμενους κατόχους, είχαν κατοικίδιο.

Στις υφασμάτινες επενδύσεις της καμπίνας, η εισχώρηση μικροβίων και βακτηριδίων αλλά και η επικαθήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε συνδυασμό με την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες (κατά τη στάθμευση του αυτοκινήτου κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο) μπορούν να εκτινάξουν τον αριθμό των μικροβίων που μπορούν να έχουν και παθογόνα χαρακτηριστικά.

Yfasmatina kathismata

Yfasmatina kathismata NISSANnone

Ο βιολογικός καθαρισμός από εξειδικευμένους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν επώνυμα, πιστοποιημένα προϊόντα, προσφέρει απολύμανση σε βάθος. Ειδική διαχείριση και προσοχή στη διαδικασία χρειάζεται η επέμβαση στα καθίσματα, το ταμπλό, την οροφή και τις επενδύσεις των θυρών αλλά και των κολονών. Κάτω “από το ραντάρ” μπορεί να περάσουν οι ζώνες ασφαλείας, που όμως είναι σημαντικό και για αυτές να απολυμανθούν, με ειδικά καθαριστικά που δεν αλλοιώνουν την επιφάνειά τους.

Σημαντικά σημεία που χρειάζονται προσοχή, είναι επίσης το τιμόνι και οι αγωγοί του κλιματισμού (ολόκληρο το κύκλωμα του οποίου χρειάζεται ειδική φροντίδα), το υποβραχιώνιο (αν υπάρχει) και τα σημεία πέριξ των χειρολαβών για το άνοιγμα των θυρών από μέσα. Ο επιλογέας των ταχυτήτων είναι ένα ακόμα σημείο υψηλής συγκέντρωσης ανεπιθύμητων επικαθήσεων, όπως και το χειρόφρενο (ή το πλήκτρο που παίζει αυτό το ρόλο).

Στη συνέχεια, οι μοχλοδιακόπτες είναι σημαντικοί “πόλοι έλξης” για ρύπους και μικρόβια, ενώ και οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα μπορούν να “κρύβουν” εκπλήξεις που δεν είναι κατ’ ανάγκη ορατές. Αντίστοιχα, ορατοί μπορεί να είναι οι ρύποι στις ποτηροθήκες, με συγκέντρωση ανεπιθύμητων ιζημάτων με την πάροδο των ετών.

Diakoptes- Apolymansi

Diakoptes- Apolymansi K.BOIDANISnone

Για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα μεταφοράς κοινού, μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα και η απευθείας απεντόμωση, μια και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στη μεταφορά κοριών που κάνουν αποικίες και δύσκολα τους ξεφορτώνεται κανείς αφού τον “επισκεφτούν”. Για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα (ταξί, λεωφορεία, κλ.π.) ίσως η απολύμανση να μην είναι αρκετή για να αντιμετωπιστεί κάποιο έντονο πρόβλημα.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα