Lifestyle Tips

Χαλβάς Φαρσάλων

  • Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Ρίχνουμε σπορέλαιο, κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε αλάτι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα.
  • Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι όλο το μείγμα από το μπολ.
  • Βάζουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς και γυρίζουμε για να ψηθεί το μείγμα και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί 32×25 εκ. Τον απλώνουμε, όσο είναι ζεστός, για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο για να καραμελώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα