ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Δ. Μακεδονία: Αντιδράσεις για τις μειώσεις των εκπτώσεων στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

«Στις επάλξεις» θα βρίσκεται το Σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», ώστε  σε συνεργασία και σε προγραμματισμό με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να «παρέμβει σε κάθε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο», ώστε να αποτραπούν οι μειώσεις στις εκπτώσεις των λογαριασμών των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησε σε μία «πρωτοφανή ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο: Μείωση της προνομιακής έκπτωσης των εργαζομένων της ΔΕΗ», όπου τονίζεται η πρόθεση «να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα περιορίζει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στα τιμολόγια της εταιρείας και οι οποίες διαμορφώνονται στο 75% κατά μέσο όρο».

Σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία «ούτε λίγο ούτε πολύ, το Υπουργείο στρέφεται για μία ακόμα φορά προς τους εργαζόμενους σε μία προσπάθεια, ακουμπώντας και πάλι στις πλάτες τους, να «βγάλει τα σπασμένα» και να διασώσει τη ΔΕΗ». Όπως τονίζεται «οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ όχι απλά έχουν στηρίξει την επιχείρηση, όχι απλά έχουν δώσει το ένα χέρι και το ένα πόδι τους αλλά έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ!!!».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Σπάρτακος επισημαίνει ότι «το συγκεκριμένο «μέτρο», εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί -πρόσθετη- εξόφθαλμη μείωση μισθού, αποτελεί και ένα μέτρο που καταστρατηγεί και καταργεί την κατάκτηση της παροχής αυτής μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταργεί δηλαδή δημοκρατικές διαδικασίες και εισάγει νέα ήθη που ανήκουν σε αλήστου μνήμης άλλες εποχές».

Ανάλογη αντίδραση υπάρχει και από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «η  ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι επικίνδυνη καθώς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, «στοχοποιεί» εργαζομένους και είναι κραυγαλέος λαϊκισμός». Και προσθέτει: «Στα δήθεν «προνόμια» των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, το μεγαλύτερο προνόμιο των εργαζομένων είναι τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα».

 

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα