Η προϊσταμένη της Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, Πόπη Παπανδρέου, μας εξήγησε τηλεφωνικά ότι με το που έλαβε το αποδεικτικό υλικό, έδωσε αμέσως εντολή στο Α.Τ. Φολεγάνδρου να προχωρήσει σε προανάκριση με κατεπείγουσα διαδικασία συγκεντρώνοντας τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων και παράλληλα έδωσε εντολή για τη βεβαίωση και του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ σε βάρος των γονιών του ανήλικου αγοριού που κλωτσάει με μανία και κατ’ επανάληψη μέχρι θανάτου την τυφλή γάτα.

Το www.zoosos.gr ενημερώθηκε μόλις χθες από κάτοικο του νησιού καθώς κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου στην περιοχή της Χώρα κατέγραψε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου άκουσε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 13:00 τις φωνές μιας γάτας. Βγαίνοντας έξω είδε τα δύο αγόρια (μαθητές Δημοτικού) που της είπαν απλώς ότι μια από τις αδέσποτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου και έτσι και εκείνη δεν έδωσε περαιτέρω σημασία.

Η γυναίκα όταν βρήκε τη γάτα, που η ίδια φρόντιζε, νεκρή κατάλαβε τι είχε συμβεί και αναζήτησε από τις κάμερες ασφαλείας το τι είχε γίνει. Έτσι είδε τι έκαναν τα αγόρια στο ζώο στον προαύλιο χώρο και στην πισίνα του κλειστού (αυτή την περίοδο) ξενοδοχείου «Aria Boutique Hotel».

Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε φαίνεται ότι για περισσότερα από τρία λεπτά τα δύο αγόρια αρχικά καταδιώκουν το ζώο. Το κυνηγούν προσπαθώντας να το κλωτσήσουν και του πετούν μάλλον πέτρες. Η γάτα που δεν βλέπει εγκλωβίζεται στην άδεια πισίνα και μάταια προσπαθεί να ξεφύγει.

Εκεί το ένα από τα αγόρια αποτελειώνει τη γάτα κλωτσώντας της επανειλημμένα και με όλη του τη δύναμη λες και είναι μπάλα. Στη συνέχεια και δύο ανήλικοι – αφού το ζώο σταματάει προφανώς να κουνιέται – φεύγουν από τον χώρο ο ένας μάλιστα χοροπηδώντας.

Σύμφωνα με τη γυναίκα που μας ενημέρωσε ο πατέρας του παιδιού που δολοφόνησε τη γάτα όταν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου του είπαν τι έκανε ο γιός του απάντησε «παιδιά είναι».

Πλέον σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία της γάτας και σε βάρος των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το δεύτερο αγόρι μάλιστα μαγνητοσκοπεί το έγκλημα με το κινητό του όταν ο φίλος του κλωτσάει και τελικά σκοτώνει την τυφλή γάτα.

Δυστυχώς τις κλειστές κοινωνίες σπανίως οι κάτοικοι αποφασίζουν να καταγγείλουν στις αρχές τα εγκλήματα πόσο μάλλον όταν τα διαπράττουν ανήλικοι. Η ατιμωρησία όμως οδηγεί στην απόλυτη ασυδοσία και σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα συγκεκριμένα αγόρια στο παρελθόν έχουν κόψει το πόδι από μια γάτα και φυσικά ούτε τότε κάποιος τα τιμώρησε ή τα έκανε να καταλάβουν τι έπραξαν και πόσο το ζώο υπέφερε…

Ας μη ξεχνάμε φυσικά και τη νοοτροπία που υπάρχει ακόμα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ότι με τέτοιες πράξεις τα αγόρια… αντρώνονται.

Πέρα από το έγκλημα που διαπράχθηκε και πάλι σ’ ένα νησί των Κυκλάδων η αντίδραση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μας δίνει κουράγιο καθώς πράγματι με αργά και σταθερά βήματα κάτι άλλον αλλάζει.

Πηγή – www.zoosos.gr