Γενικά

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Αιανής

Τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση αντιπλημμυρικών και οδικών υποδομών οικισμών Δ.Ε. Αιανής» υπέγραψαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο ανάδοχος του έργου, παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Πεχλιβανίδη.

Οι αντιπλημμυρικές υποδομές, που θα υλοποιηθούν σε 5 διαφορετικές θέσεις της Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, θα υλοποιηθούν λόγω της επιβεβλημένης ανάγκης που προέκυψε έπειτα από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Αναλυτικά, το έργο αφορά κυρίως στην αντιπλημμυρική προστασία τμημάτων της Κοινότητας Αιανής, καθώς έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή διαπιστώθηκαν προβλήματα από πλημμύρες σε εισόδους ιδιοκτησιών και διάβρωσης εδαφών. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις για να διευθετηθεί η απορροή των όμβριων υδάτων και της ροής του χειμάρρου, στις θέσεις:

  • Πηγή Γιάννουκα
  • Οδός Υψηλάντη
  • Ανατολικό τμήμα Αιανής

Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλες θέσεις της Δημοτικής Ενότητας Αιανής.

Ο αρχικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται 97.000 ευρώ με Φ.Π.Α., με την υπογεγραμμένη σύμβαση να ανέρχεται στις 71.049,63 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα