Γενικά

Διπλή η πρώτη πληρωμή του market pass 2

Κατατέθηκε χτες το βράδυ το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει και την παράταση του Market Passμέχρι και τον Οκτώβριο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση του Market Pass για τρεις ακόμη μήνες, που σημαίνει πως οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι αιτήσεις αλλά και οι δικαιούχοι θα «βγουν» από τις φορολογικές δηλώσεις 2023 για τα εισοδήματα του 2022 ενώ τα ποσά κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες πληρωμές για τους 2,8 εκατ. δικαιούχους αναμένεται να γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου όταν και θα λάβουν διπλή δόση.

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση, από την αρχή που ισχύει το μέτρο, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις καθώς θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα. Επίσης όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Πηγή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα