Γενικά

Δραμινός αθλητής θα ανέβει στον Όλυμπο κουβαλώντας στην πλάτη του νεαρή με κινητικά προβλήματα

Ο Μάριος Γιαννάκου θα ανεβεί στον Όλυμπο έχοντας στην πλάτη του φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα

Για την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του ετοιμάζεται ο Δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος θα επιχειρήσει να κατακτήσει την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του μια νεαρή συντοπίτισσά του με κινητικά προβλήματα!

Μέχρι στιγμής ο Μάριος έχει καταφέρει να διανύσει 270 χιλιόμετρα στην έρημο Αλ Μαρμούρ, σε συνθήκες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, να κόψει το νήμα σε αγώνα 150 χιλιομέτρων στη μακρινή Ανταρκτική και να ολοκληρώσει μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές στον πλανήτη, συμμετέχοντας στο «Coastal Challenge 2020» στη ζούγκλα Ταλαμάνκα της Κόστα Ρίκα!

Οπως θα πει, όμως, τον ωραιότερο αγώνα της ζωής του θα τον δώσει στις 5 Οκτωβρίου, όταν θα προσπαθήσει να ανέβει για 51η φορά στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας μαζί με την 22χρονη φοιτήτρια Βιολογίας Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Γνωριστήκαμε μέσω μιας κοινής μας φίλης, της Θοδώρας, και μου είπε η Ελευθερία ότι θέλει κάποια στιγμή ν’ ανεβεί στον Ολυμπο. Εγώ της είπα “Οχι κάποια στιγμή, αλλά άμεσα!”» λέει ενθουσιασμένος στο ethnos.gr, ο νεαρός αθλητής από τη Δράμα, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι αγώνες, τα μετάλλια, αλλά και οι έως τώρα διακρίσεις του είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό.

Με σακίδιο

«Η Ελευθερία θα δεθεί πάνω σ’ ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο και θα την έχω στην πλάτη μου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης, ενώ μια ομάδα θα έχει φροντίσει να με δέσει και να μ’ ασφαλίσει πάνω στους βράχους. Κομμάτι κομμάτι θα αναρριχηθούμε προς τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου» εξηγεί αμέσως μετά ο Μάριος Γιαννάκου. Η όλη προσπάθεια αναμένεται να διαρκέσει 10-12 ώρες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ειδικά όταν μιλάμε για βουνό και δη τον Ολυμπο, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός» τονίζει ο Δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων, αποκαλύπτοντας ότι περισσότερο αγχωμένος είναι ο ίδιος παρά η Ελευθερία.

«Η ίδια το περιμένει πώς και πώς και ανυπομονεί να έρθει η επόμενη Δευτέρα για να προσπαθήσουμε την ανάβασή μας» καταλήγει, ευχαριστώντας την 22χρονη φοιτήτρια για την ευκαιρία που του δίνει να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

View this post on Instagram

Με την Ελευθερία θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε την επόμενη εβδομάδα στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας την στην πλάτη με ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο. Αν το καταφέρουμε θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που θα δει την Ελλάδα από το πιο ψηλό σημείο της. Για μένα όλοι οι αγώνες του κόσμου , τα μετάλλια και οποίες διακρίσεις μέχρι τώρα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό. Προσωπικά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ για κάτι τέτοιο και ευχαριστώ πολύ την Ελευθερία που δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μου υπενθυμίσω αυτό που ξεχνάμε όλοι μας συχνά : ότι την ζωη πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο . 10 days left #mtolympus

A post shared by Marios Giannakou (@marios_giannakou) on

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα