LifestyleTips

Εύκολο βραστό κέικ με αγνά υλικά…με γάλα Μαρκάτι

Βραστό σοκολατένιο κέικ, ζουμερό και λαχταριστό…!! Όσες χρησιμοποιείτε γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι ήδη στις συνταγές σας πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε τη διαφορά..!!

Συστατικά

Για το σιρόπι
  • 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 110 γρ. κακάο
  • 350 γρ. νερό
Για το κέικ
  • αυγά, μεσαία
  • βανιλίνη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. Φρέσκο γάλα πλήρες Κοζάνης Το Μαρκάτι 
  • 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι
  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό.
  • Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για 20-30 λεπτά να κρυώσει.
Για το κέικ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε 250 γρ. από το σιρόπι σε ένα δοσομετρικό δοχείο, ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και σε βίντεο!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα