Βραστό σοκολατένιο κέικ, ζουμερό και λαχταριστό…!! Όσες χρησιμοποιείτε γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι ήδη στις συνταγές σας πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε τη διαφορά..!!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 110 γρ. κακάο
- 350 γρ. νερό
Για το κέικ
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 βανιλίνη
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. Φρέσκο γάλα πλήρες Κοζάνης Το Μαρκάτι
- 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό.
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για 20-30 λεπτά να κρυώσει.
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα.
- Ρίχνουμε 250 γρ. από το σιρόπι σε ένα δοσομετρικό δοχείο, ρίχνουμε το υπόλοιπο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.