Γενικά

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Θέλω να τιμωρηθώ γι αυτά που έκανα» – Τα πρώτα λόγια του πιλότου

Εις βάρος του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

«Θέλω να τιμωρηθώ γι αυτά που έκανα», φέρεται να είπε ο 32χρονος πιλότος, που σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά.

Την υπόθεσή του, ανέλαβε ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος φέρεται να είπε για τον πελάτη του: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε».

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του ξαλάφρωσε με  την ομολογία του.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Εις βάρος του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη εναντίον του, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
-Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

– ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
– ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

-ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
– ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας:

α)του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν

β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέχρι το πρωί της Πέμπτης, έπαιζε όπως αποδείχτηκε θέατρο, εμφανιζόμενος ως συντετριμμένος από τον χαμό της συζύγου του, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να αγκαλιάζει και να κλαίει μαζί με τη μητέρα της Καρολάιν.

Στην ομολογία του είπε ότι «δεν ήθελα τη σκοτώσω. Έπαθα σοκ όταν κατάλαβα ότι πέθανε».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκηνοθέτησε τη ληστεία για το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο, εκείνο το βράδυ  η Καρολάιν τον έδιωξε από το κρεβάτι για μια ακόμη φορά. Ισχυρίστηκε ότι η 20χρονη, άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε – το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

Συνεχίζοντας την φρικιαστική περιγραφή του, ο δολοφόνος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Στη συνέχεια πήγε στον κήπο και έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί, που ήταν της Καρολάιν – ενδεχομένως για να «δέσει» την εκδοχή της εισβολής ληστών στο σπίτι – και το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο.

Για πάνω από δύο ώρες έστηνε το σκηνικό της ληστείας

Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο πιλότος προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου το σχέδιό του να μην έχει κανένα κενό.

Ο δράστης αφαίρεσε την κάρτα μνήμς του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι. Ωστόσο η ώρα που το έκανε δεν συμβάδιζε χρονικά με την κατάθεσή του (στην οποία οι ληστές την είχαν πάρει).

Στη 1:19 π.μ. διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της κάμερας στο ισόγειο.

Ωστόσο, όπως είπε στην κατάθεσή του, οι  ληστές ήρθαν πολύ αργότερα.

Επίσης ο πιλότος υποστήριζε πως ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ωστόσο στην πραγματικότητα ασχολούνταν με το κινητό του, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε κάποια δραστηριότητα στη συσκευή ενώ καταγράφηκαν και βήματα.

Η εφαρμογή στο κινητό του δείχνει ότι έκανε βήματα την ώρα που θεωρητικά ήταν λιπόθυμος, από τις 4:50 το πρωί μέχρι τις 6:20, που δήλωσε αρχικά ότι συνήλθε.

Επίσης, κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές, ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

Σημειώνεται πως, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

In.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα