Ισως τελικά το μυστικό για την μακροζωία να βρίσκεται σε μία απλή συμβουλή -μίας γυναίκας που έχει περάσει τα 100- και δεν μίλα για διατροφικές συνήθειες.  Ενώ γιόρταζε τα 102α γενέθλιά της τον Ιούνιο του περασμένου έτους, μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα, η Annie Mae Belin, κλήθηκε να μοιραστεί το μυστικό της για να ζήσει κάνεις μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Αντί να απαριθμεί συμβουλές υγείας, πίστωσε την μακροβιότητα της σε μια μόνο συνήθεια: «Να ασχολούμαι με τις δικές μου δουλειές και να αφήνω τις δουλειές των άλλων ανθρώπων ήσυχες», είπε η Belin στους τοπικούς δημοσιογράφους. «Εκτός κι αν πρέπει να μπω σε αυτές, γιατί μου αρέσει να μιλάω και αγαπώ τους ανθρώπους».  

Ορίστε η απάντηση και η λύση. Το να φροντίζουμε και να κοιτάμε τις δουλειές μας είναι το κλειδί για μια μακρά ζωή. Είναι πιθανό ότι η γενετική και άλλες υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής να έπαιξαν επίσης ρόλο στη μακροζωία της Belin, αλλά δεν μπορούμε παρά να αγαπήσουμε αυτή την απάντηση που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. 

Η Belin τόνισε την πίστη της στον Θεό ως έναν άλλο σημαντικό παράγοντα. «Αυτός είναι τα πάντα μου, τα πάντα μου», είπε. «Θέλω απλώς να συνεχίσω να αγαπώ τον Θεό και να φέρομαι στους ανθρώπους όπως θέλω να μου φέρονται. Επειδή χρειαζόμαστε περισσότερη αγάπη στον κόσμο για ένα πράγμα». Αργότερα πρόσθεσε ότι ήταν η μητέρα της που της έμαθε να αποφεύγει το κουτσομπολιό. «Η μητέρα μου πάντα μας έλεγε ότι χρειάζονται έξι μήνες για να ασχοληθείς με τις δουλειές σου και έξι μήνες για να αφήσεις ήσυχες τις δουλειές των άλλων. Τότε ο χρόνος περνάει»., εξήγησε. «Γιατί να κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι σου και να μιλάω, όταν μπορώ να κάθομαι στο δικό μου σπίτι και να διαβάζω τη Βίβλο μου. Γιατί αυτό είναι που κάνω». 

Σίγουρα δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τη λογική της. Η Belin λέει επίσης ότι διαβάζει ολόκληρη τη Βίβλο της, από μπροστά μέχρι πίσω, κάθε χρόνο. «Δεν καυχιέμαι γι’ αυτό, αλλά είναι αλήθεια», είπε. «Ξεκινάω από τη Γένεση για το νέο έτος και όταν φτάσω στον Δεκέμβριο, έχω τελειώσει. Διατρέχω τη Βίβλο σε ένα χρόνο». Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις 15 λεπτά ανάγνωσης κάθε μέρα έχει αποδειχθεί ότι διατηρούν τον εγκέφαλό μας ισχυρό καθώς γερνάμε, δεν είναι περίεργο που είναι ακόμα τόσο έξυπνη. Η Belin τα συνόψισε όλα λέγοντας: «Ο Θεός εξακολουθεί να με ευλογεί. Εξακολουθεί να απαντά στις προσευχές μου».