Γενικά

Είναι πιο σημαντικό- όσο ποτέ άλλοτε- η κυβέρνηση να σταθεί εμπράκτως δίπλα στον Έλληνα πολίτη- της Ελένης Κωστοπούλου

Το φθινόπωρο που ξεκίνησε αναμένεται πάρα πολύ καυτό, όχι από άποψη θερμοκρασιακών συνθηκών, αλλά κυρίως από ένα πλήθος γεγονότων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη με ανεβασμένες στροφές. Ξεκινώντας από την εκπαίδευση θα λέγαμε, ότι δύσκολο είναι να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με την δια ζώσης μορφή του.
Ο covid-19 με τις μεταλλάξεις του μάς κάνει ήδη παρέα και φρονούμε, ότι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος των ανοιχτών σχολείων και πανεπιστημίων. Για να πούμε τα πράγματα όπως είναι έχουμε τελικά πολλούς ανεμβολίαστους οι οποίοι “κάνουν τη ζημιά”. Με τις ευχές που μπορούμε να δώσουμε για ανοιχτή εκπαίδευση, δεν πετυχαίνουμε κάτι.
Η ουσία είναι ότι αρκούν ένας, δύο μαθητές ή φοιτητές ανά τάξη ή αμφιθέατρο για να μεταδώσουν τον ιό και στους υπόλοιπους με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.
Από την άλλη μεριά, με βάση τις τελευταίες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις μάς περιμένει ένας δυσβάσταχτος, από την άποψη της ακρίβειας, Χειμώνας. Αυτό που αναφέρουν πολλοί ιθύνοντες είναι να περιοριστούμε. Με άλλα λόγια, να κάνουμε οικονομία και να αρκεστούμε στα πολύ απαραίτητα αγαθά. Η ζωή μας, λοιπόν, θα γίνει πιο ακριβή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, και τις πληγές που αφήνει πίσω του το φετινό καλοκαίρι με χιλιάδες στρέμματα καμένης γης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το οικοσύστημα και τους ανθρώπους.
Όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αφουγκραστούν οι κυβερνώντες ανεξαρτήτου χρώματος και ιδεολογίας. Είναι πιο σημαντικό- όσο ποτέ άλλοτε- η κυβέρνηση να σταθεί εμπράκτως δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Ωραίες οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, καλά μας τα είπε, αλλά αυτά που ακούσαμε δεν επαρκούν. Το κάθε Υπουργείο ή Περιφέρεια, ο κάθε Δήμος και η πάσης μορφής εξουσία πρέπει αυτό το Χειμώνα να είναι δίπλα στον άνθρωπο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν την καιροσκοπική κριτική και να επισημαίνουν τα πραγματικά προβλήματα και να είναι δίπλα στον απλό πολίτη με κίνητρο όχι το μικροκομματικό συμφέρον, αλλά την ουσιαστική ανάδειξη προβλημάτων και την επίλυσή τους. Ίσως, για κάποιους να είναι δύσκολος ο φετινός Χειμώνας και αναφερόμαστε κυρίως στους νέους, που ενδεχομένως, να βιώσουν ανεργία, ακρίβεια, υποαπασχόληση και κακές εργασιακές συνθήκες.
Είναι βέβαιο ότι οι νέοι μας δεν το δικαιούνται. Πολύ περισσότερο όμως δεν δικαιούνται την αδιαφορία του κράτους ως προς αυτούς.
Ελένη Κωστοπούλου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα