Γενικά

Εισαγγελική έρευνα για τον Αχιλλέα Μπέο – Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Άμεση προκαταρκτική έρευνα ξεκινά για τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο μετά το ομοφοβικό του παραλήρημα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, όπως διερευνηθούν αυτεπάγγελτα τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους για τις επαίσχυντες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο επανεκλεγείς δήμαρχος στο Βόλο από τον α’ γύρο, με το συντριπτικό ποσοστό 57%, αμέσως μετά τη νίκη του έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Και έχεις κάποιες εκπομπές και κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον με τον Κασσελάκη. Για τρέλα μιλάμε. Ο οποίος είπε ‘επειδή δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια’ θα ήθελε να υιοθετήσει δυο αγόρια. Δηλαδή τι θες να πεις ρε π… ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες; Ρε είναι αυτή είναι η Ελλάδα;».

Η κ. Αδειλινη σε πολύ αυστηρό τόνο, στην παραγγελία της μιλά για κίνδυνο υποκίνησης μίσους και εκδήλωσης εχθρικών πράξεων κατά ομοφυλοφίλων, ζητώντας την ποινική διερεύνηση των δηλώσεων του κ. Μπέου.

«Η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους.

Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταλήγει ότι πέραν της προκαταρκτικης ερευνας που θα ξεκινήσει από την Εισαγγελία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, κ. Κασσελάκης μπορεί να υποβάλλει μήνυση κατα του κ. Μπέου για τα εν λόγω αδικήματα.

Άμεση ήταν άλλωστε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ομοφοβικές δηλώσεις του νέου δημάρχου Βόλου, που από εχθές το βράδυ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την κατάπτυστη δήλωση Μπέου, την οποία έσπευσαν να καταδικάσουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα