Γενικά

«Ελευθερία, ελευθερία»- Εστιατόριο στη Γαλλία άνοιξε αψηφώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ένα εστιατόριο στη Νίκαια άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη, αψηφώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη Γαλλία.

 

Πελάτες στριμώχτηκαν στο εστιατόριο Poppies, όπου ο ιδιοκτήτης σέρβιρε νιόκι και μοσχάρι ραγού. Η αστυνομία πήγε στο εστιατόριο και κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις, αλλά δεν έκλεισε την επιχείρηση, ούτε έδιωξε τους πελάτες.

«Ελευθερία, ελευθερία», φώναζαν κάποιοι από αυτούς, όταν έφυγε η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

 

Στη Γαλλία τα εστιατόρια και τα μπαρ έχουν κλείσει από τον Οκτώβριο. Κάτοικοι του Παρισιού αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει ανάλογες ενέργειες εναντίωσης στα μέτρα και στην πρωτεύουσα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 

Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν δέχεται πιέσεις από γιατρούς και επιδημιολόγους προκειμένου να επιβάλει ένα τρίτο lockdown, προτού επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

 

Όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, η πλειονότητα των Γάλλων είναι αντίθετοι με ένα αυστηρό lockdown, παρόμοιο με εκείνο της άνοιξης, όταν έκλεισαν τα σχολεία και οι πολίτες μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

lifo.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα