ΚοζάνηΣτιγμιότυπα

Ένα μίνι ρετρό στην Κοζανίτικη Αποκριά-Μνήμες από την Παύλου Μελά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Περισσότερα από 31 χρόνια πίσω μας ταξιδεύει η φωτογραφία που μας έστειλε ο κ. Γιώργος Κουταλάς, ξυπνώντας μνήμες από μια άλλη εποχή, τότε που μικροί και μεγάλοι περιμένανε με ανυπομονησία το καρναβάλι στην Παύλου Μελά.

Ήταν εκείνες οι ημέρες που η πόλη ζούσε και ανέπνεε για την Αποκριά. Όπως ο ίδιος μας είπε, πριν ακόμα εμφανιστεί η Πανδώρα, είχε περάσει το άρμα με το γαϊδουράκι και το ομοίωμα του Κοζανίτη παππού, σκορπίζοντας γέλια και πειράγματα, όπως μόνο η Κοζανίτικη Αποκριά ξέρει να κάνει.

Οι παλιοί φίλοι θα θυμούνται σίγουρα τον παλιό φανό απέναντι από του Τσιώρα τα χρώματα, αλλά και τον φανό «Ηπειρώτικα», σημεία αναφοράς μιας εποχής πιο αυθόρμητης, πιο γνήσιας, πιο ζεστής. Τότε που η Αποκριά ήταν παρέα, γειτονιά, σατιρικό τραγούδι και αυθεντικό κέφι γύρω από τη φωτιά.

Ένα μικρό ρετρό αφιέρωμα στην Κοζανίτικη Αποκριά που θυμόμαστε από παιδιά, με τη γλυκιά νοσταλγία να μας ενώνει ξανά.

Καλή Αποκριά σε όλους!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα