Γενικά

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση του Λιμενικού για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών(video)

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση και έφοδο ανδρών της ομάδας Ειδικών Αποστολών του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε σπίτι στην Κυψέλη όπου εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Οι άνδρες των Ειδικών Αποστολών εισέβαλαν στο σπίτι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους στελέχη της Ασφάλειας.

Εκεί εντόπισαν και συνέλαβαν, 29 άτομα ασιατικής καταγωγής, για παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Οι δύο εξ αυτών, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία, καθώς φέρεται να προμήθευαν τους υπόλοιπους με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να φύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι υπόλοιποι 27 που διέμεναν εκεί προσωρινά, απλώς περίμεναν την ώρα που θα έπαιρναν τα χαρτιά και θα έφευγαν, έναντι αμοιβής φυσικά. Στο μεταξύ ήταν κλεισμένοι στο σπίτι αυτό, στο οποίο δεν υπήρχε πρόσβαση, αλλά κάγκελα σε όλα τα παράθυρα έξω και μέσα στο σπίτι.

Εξετάζεται επίσης εάν οι 2 είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που εργάζεται σε Ευρώπη και Ασία.

Για την εξάρθρωση έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Λαγκαδιανός.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα