Γενικά

Eορδαία: Σάπισαν οι πατάτες στα χωράφια του Φούφα

Σάπιες πατάτες έχουν απομείνει στα χωράφια των αγροτών, στο Φούφα Εορδαίας, με τους καλλιεργητές να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αφού, όπως υποστηρίζουν, δεν θα συγκομίσουν παραγωγή και δεν θα  μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από την υπερχείλιση των καναλιών, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί από κλαδιά δέντρων και λοιπά φερτά υλικά για αρκετά χρόνια, συνέβαλαν, ώστε η σοδειά τους να πάει χαμένη, ενώ, παρόμοια είναι η κατάσταση με τα καλαμπόκια και τον ηλίανθο.

Η απάντηση από τον ΕΛΓΑ, στο αίτημα για αποζημιώσεις, ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι στον κανονισμό δεν
υπάρχει αντίστοιχος κωδικός, γι αυτό και μέσω του Προέδρου της Κοινότητας Φούφα, Νίκου Βόρσια, ζητείται, η συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και του Δήμου Εορδαίας.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛ ΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, αιτώντας την προσωπική του παρέμβαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, «ώστε να υπάρξει, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, άμεση έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ζημίας των προαναφερθέντων καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας, που
επλήγησαν από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, τις χαλαζοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στον Μάϊο του 2023».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα