Γενικά

Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα – Φέρνει τις υπηρεσίες cloud στη χώρα μας

Τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη Microsoft παρουσίασε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού Μπραντ Σμιθ.

Την επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα (05/10), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Μπραντ Σμιθ.

Ως χώρος της εκδήλωσης επελέγη το Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα προφανή συμβολισμό για σύζευξη του παρελθόντος με το ψηφιακό μέλλον, αλλά και καθώς η εικόνα θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης, αφού μιλάμε για μία επένδυση ενός πραγματικού γίγαντα. Η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός καθώς εξυπηρετεί το αφήγημα για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση σημαντικού μέρους της τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας στην Ελλάδα, μεταξύ του οποίου των υπηρεσιών cloud. Στόχος είναι να λειτουργεί στην Αθήνα το data center που θα εξυπηρετεί τη ΝΑ Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται δε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος προβλέπει πως το ελληνικό δημόσιο θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά υπηρεσίες cloud από το 2022.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ο πρωθυπουργός και ο κ.Σμιθ είχαν συναντηθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός πέρυσι και στη συνέχεια ο επικεφαλής της Microsoft επισκέφθηκε την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η τελική συμφωνία “κλείδωσε” πριν από λίγες ημέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα