Γενικά

Επίδομα 534 ευρώ: Aνατροπή – Άλλαξε η ημερομηνία της υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για τους εποχιακά εργαζόμενους

Επίδομα 534 ευρώ: Από τις 7 Ιουλίου θα ξεκινήσει τελικά η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για τους εποχιακά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης και όχι σήμερα 1/7. Ποια η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό μετά την αλλαγή.

Eπίδομα 534 ευρώ: Αντιδράσεις για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Ξεκινάει τελικά στις 7 Ιουλίου και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργαζόμενους που είναι εποχιακά απασχολούμενοι στο supportemployees.services.gov.gr για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Η μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων από τους εποχικούς προκάλεσε αντιδράσεις με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου να κάνει λόγο για αναξιόπιστη κυβέρνηση αφού όπως ανέφερε στα social media.

Όπως έγραψε: «Συναδελφοι δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση φάνηκε αναξιόπιστη!Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις που ήταν να ανοίξει σήμερα, μας ενημέρωσαν πως θα ανοίξει στις 7/7/2020». Ειδικότερα οι εποχιακά εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης εφόσον δεν άνοιξε η επιχείρηση μέσα στον Ιούνιο υποχρεούται στην υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τις 7 Ιουλίου προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ως 534 ευρώ.

534 Ευρώ: Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος και τι ο εργοδότης

Το έντυπο που καλούνται να υποβάλλουν από τις 7 Ιουλίου οι εποχιακά εργαζόμενοι με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, υποβάλλεται στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Να σημειωθεί ότι με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης. Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και των στοιχείων του εργοδότη τους που ήταν εργαζόμενοι και δεν επαναλειτούργησε, στοιχεία που αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα