Γενικά

Έρχεται το χάρτινο κινητό τηλέφωνο

Η Google έρχεται να δώσει μια νέα λύση για τη βελτίωση του ψυχισμού των ανθρώπων.

Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει πως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλα τέτοιου είδους gadget έχουν ιδιαιτέρως αρνητική επιρροή στον ψυχισμό των ανθρώπων. Γι’ αυτό και αρκετοί τεχνολογικοί «κολοσσοί», όπως η Google, έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τρόπους να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους χωρίς να καταστρέψουν την… ψυχή της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιοδικό «Fast Company», τους τελευταίους μήνες οι σχεδιαστές της Google έχουν δημιουργήσει σειρά ψηφιακών εργαλείων με στόχο να βοηθήσουν τους χρήστες να αντιληφθούν το χρόνο που περνούν μπροστά τις οθόνες των «έξυπνων» κινητών τους. Μάλιστα, τώρα, ο τεχνολογικός «κολοσσός» προχωράει τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα. Κι αυτό γιατί προτείνει στους χρήστες να αντικαταστήσουν το κινητό τους τηλέφωνο με ένα… χάρτινο -τουλάχιστον για μια ημέρα. 

Στο πλαίσιο των Πειραμάτων Ψηφιακής Ευεξίας της εταιρείας, η Google ζήτησε από μια λονδρέζικη εταιρεία να σχεδιάσει το «Paper Phone» -δηλαδή το… χάρτινο τηλέφωνο. Μέσω της σχετικής εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη για όλα τα κινητά με λειτουργικό Android, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους για εκείνη την ημέρα -όπως επαφές, χάρτες ή την πρόγνωση του καιρού- και στη συνέχεια να τυπώσουν τις πληροφορίες αυτές σε μια κόλλα χαρτιού.

Στη συνέχεια, οι… ιδιοκτήτες του «κινητού» αυτού διπλώνουν το χαρτί και συνεχίζουν κανονικά τις ημερήσιες ασχολίες τους. Και μπορεί το χαρτί αυτό να μην επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν όλα όσα ένα κινητό, ωστόσο η διαδικασία αυτή ενδέχεται να αποδειχτεί ιδιαίτερα καλή για τον ψυχισμό τους.

Loading video

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα