Γενικά

Έρχονται πρόστιμα σε όσους δεν πέρασαν το αυτοκίνητο από έλεγχο ΚΤΕΟ – Πόσο θα πληρώσετε

Πάνω απο 1,5 εκατ. οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ, αριθμός τεράστιος για τον στόλο κυκλοφορούντων οχημάτων της χώρας μας.

Ωστόσο, η νομοθεσία για τα πρόστιμα μέχρι τώρα εφαρμοζόταν όπως ο… αντικαπνιστικός νόμος. Δηλαδή στην πράξη, δεν εφαρμόζεται.

Ο λόγος είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διασταύρωση των στοιχείων με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Και επειδή, όπως διαπίστωσαν τα πρόστιμα μπορεί να επιβληθούν σε λάθος ανθρώπους, έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια για να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα με τις βάσεις δεδομένων, που τηρούνται τα στοιχεία.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αμέσως μόλις αποκατασταθούν τα προβλήματα θα ξεκινήσει η αποστολή των προστίμων.

Ποια τα πρόστιμα

Αν ένα όχημα δεν περάσει στην ώρα του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 ευρώ, που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxis.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα