LifestyleTips

Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις σφακιανή πίτα;

Γεννημένη στη Χώρα Σφακίων, ξακουστή στα πέρατα του κόσμου!

Υλικά για Σφακιανή Πίτα:

  • 1 φλυτζάνα αλεύρι
  • Ισόποση ποσότητα φρέσκιας μυζήθρας
  • 1 κουταλιά λάδι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ φλυτζάνα νερό
  • Μισό σφηνάκι ρακή

image

Παρασκευή Σφακιανής Πίτας

Σε μια λεκάνη αναμειγνύονται το αλεύρι, το λάδι, η ρακή, το αλάτι και το νερό και ζυμώνονται μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που σκεπάζεται καλά για να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Κατόπιν η ζύμη κόβεται σε κομμάτια μιας φούχτας και τοποθετούμε μέσα στο καθένα απ’ αυτά μια κουταλιά μυζήθρας. Τα αφήνουμε και αυτά λίγο να ξεκουραστούν και μετά παίρνουμε την μπάλα ζύμης και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλο όσο πιο λεπτό μπορούμε, με ιδανική διάμετρο τους 20 πόντους.

Ρίχνουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μία κουταλιά λάδι, για να μην κολλήσουν οι πίτες, και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε ζεστές, περιχυμένες με μέλι – ενίοτε και με σουσάμι – και συνοδεία παγωμένης ρακής. Η σφακιανή πίτα μας είναι έτοιμη!

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα