HighlightsΓενικά

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 21 Έλληνες που θα έχουμε στην Ευρωβουλή – Πόσους σταυρούς έλαβαν

Ποιοι είναι οι 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Καθαρή επικράτηση, αλλά με απώλειες, εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές 2024, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,31%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στο 100% της ενσωμάτωσης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με 14,92%, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,79%, ενώ η Ελληνική Λύση με 9,3% κέρδισε τη «μάχη» με το ΚΚΕ (9,25%) για την τέταρτη θέση.

Τελικώς, τα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτές είναι οκτώ και πρόκειται για τα εξής: Νέα Δημοκρατία (επτά έδρες), ΣΥΡΙΖΑ (τέσσερις έδρες), ΠΑΣΟΚ (τρεις έδρες), Ελληνική Λύση (δύο έδρες), ΚΚΕ (δύο έδρες), «ΝΙΚΗ» (μία έδρα), Πλεύση Ελευθερίας (μία έδρα), αλλά και η Φωνή Λογικής (μία έδρα).

Τα στοιχεία στη «μάχη» του σταυρού στο 100% της ενσωμάτωσης

Στους σταυρούς όσον αφορά τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Αυτιάς πήρε την πρωτιά και ακολουθούν οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Φρέντι Μπελέρης, Ελεωνόρα Μελέτη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η ολοκληρωμένη σειρά των σταυρών είναι: Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Φαραντούρης, Νίκος Παππάς, Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, θέση στη νέα Ευρωβουλή «έκλεισαν» οι: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου.

Στην Ελληνική Λύση, «κλείδωσαν» οι: Εμμανουήλ Φράγκος και Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ, η σειρά των σταυρών είναι: Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Στη κόμμα «Νίκη», στην κορυφή βρέθηκε ο Νίκος Αναδιώτης.

Στην Πλεύση Ελευθερίας, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Ζαχαριά στο άτυπο «ντέρμπι» με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε στο «στρατόπεδο» της Φωνής Λογικής, πρώτη με διαφορά στους σταυρούς αναδείχθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία θα βρίσκεται στην επόμενη Ευρωβουλή.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα