LifestyleTips

Εύκολα κρουασάν με ζαμπόν και τυρί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. και κόβουμε σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα.
  • Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.γ. σάλτσα bbq, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.
  • Πιάνουμε τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα