Γενικά

Φλώρινα: Μηνύει την Μητρόπολη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας ο καθαιρεθείς κληρικός

Συκοφαντία χαρακτηρίζει ο Παΐσιος Παπαδόπουλος την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας του “Νέου Ημερολογίου της Ελλάδας”, σχετικά με την καθαίρεση του έως πρότινος κληρικού και την υπαγωγή του στην τάξη των λαϊκών με το κοσμικό του όνομα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γι’ αυτό και προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο «Επίσκοπος των γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών», όπως αποκαλείται, υπερασπίζεται την επιλογή του, αντικρούει όλα όσα αναφέρονται στην απόφαση, που σπιλώνουν την υπόληψη του, «ότι δήθεν δεν είμαι κληρικός, δεν φέρω το πλέον ούτε το μοναχικό σχήμα και φέρω πλέον το κοσμικό όνομα Παναγιώτης και όχι το μοναχικό Παΐσιος».

Κάνει λόγο για αθέμιτο τρόπο δυσφήμισης σε όλη την τοπική κοινωνία, στο πανελλήνιο, στον Ορθόδοξο κόσμο, σε μικρές και μεγάλες εφημερίδες, και με βάσει το υπογραφόμενο κείμενο υποβάλει μηνυτήρια αναφορά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα