LifestyleTips

Φριτάτα με ζυμαρικά

Χρόνος εκτέλεσης: 10′

Χρόνος Ψησίματος: 15′

Μερίδες: 6-8

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σπαγγέτι Νο 6

5 αυγά

1-2 κ.σ. θυμάρι

1-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. τυρί φέτα

100 γρ. ζαμπόν

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. mix τυριών

Για το σερβίρισμα:

φρέσκο βασιλικό

θυμάρι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σπαγγέτι

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 12-13 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη φριτάτα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, αυγά, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε ζαμπόν χοντροκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από τη φωτιά.  Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα μισά σπαγγέτι. Προσθέτουμε το mix τυριών και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά. Όταν ψηθεί και δημιουργηθεί κρούστα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε, φρέσκο βασιλικό, θυμάρι και πιπέρι.

Πηγή : https://akispetretzikis.com/

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα