HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

«Φρούρια» οι Δ.Ο.Υ., με ειδικές στολές οι εφοριακοί- Μετά την τραγωδία στην Κοζάνη ανασχεδιάζονται με μέριμνα της ΑΑΔΕ τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

Σε «κάστρα», όπου κανείς δεν μπορεί πλέον να μπει χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο, χωρίς ραντεβού και απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και των στοιχείων του, μετατρέπονται όλες οι ΔΟΥ της χώρας. Τόσο οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, όσο και η ασφάλεια των εργαζομένων, μετά το τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη, επιβάλλουν αυστηρό πρωτόκολλο και ειδικά μέτρα προστασίας, στις επαφές των εφοριακών με τους πολίτες.

Με μέριμνα της ΑΑΔΕ, σε όλες τις ΔΟΥ εγκαθίστανται μαγνητικές πύλες ανίχνευσης μετάλλων, (ανάλογες με αυτές που συναντάμε στα αεροδρόμια, τα Δικαστήρια κλπ), ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να περάσει κανείς με επικίνδυνα μεταλλικά αντικείμενα, όπως όπλα, μαχαίρια κ.α.

Παράλληλα ένα εσωτερικό σύστημα καμερών θα καταγράφει την είσοδο και έξοδο από το κτίριο.

Για λόγους προστασίας από τη μετάδοση κορωνοϊού τοποθετούνται και θερμομετρητές και ό,τι άλλο προβλέπεται στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αντισηπτικά.

Πέραν των κτιρίων όμως και οι ίδιοι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ έχουν πλέον νέο πλαίσιο ως προς τις συνθήκες της εργασίας τους: Αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν όλοι τις ειδικές υπηρεσιακές ταυτότητες, οι οποίες έχουν τα στοιχεία τους, μαζί με ένα μικροτσίπ, που προς το παρόν δεν είναι ενεργοποιημένο. Με τις ταυτότητες θα μπορούν να κυκλοφορούν όπου απαιτεί η Υπηρεσία τους, ενώ εφοδιάζονται και με ειδική στολή όλοι εκείνοι, που αναλαμβάνουν ελεγκτικό έργο με εφόδους σε επιχειρήσεις και καταστήματα. Η στολή, στην οποία θα αναγράφεται ευδιάκριτα η Υπηρεσία, περιλαμβάνει γιλέκο, ακόμα και καπέλο!

Η ΑΑΔΕ προχωρά και σε άλλες κινήσεις, που δείχνουν την προσαρμογή των εφοριών στον σύγχρονο κόσμο.

Για παράδειγμα σε κάθε κτίριο που στεγάζει ΔΟΥ, ορίζεται ένας ομαδάρχης για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ένας σεισμός. Αυτός (και εφόσον απουσιάζει ο αναπληρωτής του) θα είναι αρμόδιος για την οργάνωση της συμπεριφοράς του ανθρώπινου δυναμικού στις ειδικές συνθήκες, όπως την διαφυγή από το κτίριο. Θα είναι δε εφοδιασμένος με σφυρίχτρα, ενώ για όλους θα υπάρχουν ειδικά φωσφοριζέ μπλουζάκια.

Τέλος, συμβαίνει και κάτι, που μοιάζει τόσο αυτονόητο, αλλά παρά ταύτα φτάσαμε στο 2021 για να προβλεφτεί. Οι ΔΟΥ παραλαμβάνουν για τις ανάγκες τους νέα αυτοκίνητα από τον κατασχεμένο στόλο, που βρίσκεται στον ΟΔΔΥ! Πρόκειται για αυτοκίνητα διαφόρων ειδών, που μπορούν όμως να καλύψουν κάθε υπηρεσιακή ανάγκη και σε κάθε περίπτωση δεν κοστίζουν -συνήθως δε τα περισσότερα παραμένουν στις κρατικές εγκαταστάσεις και σαπίζουν όταν δεν εκποιούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

1_3
2_3

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα