Lifestyle Tips

Φτιάξτε το πιο εύκολο και γρήγορο σπιτικό παστέλι!

Παστέλι με μέλι και ξηρούς καρπούς:

Και για το πρωί, αλλά και για όλοι την ημέρα …Υπάρχουν κάποιες μυρωδιές πού είναι τόσο δεμένες με την γλύκα των παιδικών μας χρόνων. Μέλι, κανέλα, καρύδια και μπόλικο σουσάμι και ο δείκτης της απόλαυσης στο κόκκινο!!

Υλικά για 4 παστέλια:

100 γρ. μέλι

1 κ. σ. ζάχαρη

150 γρ. σουσάμι

4 κ.σ. μούσλι με φρούτα

50 γρ. καρύδια σπασμένα

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σπασμένα λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη, τα μαγειρεύουμε (περίπου 1-2 λεπτά) μέχρι να μειωθούν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
  2. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (μούσλι, καρύδια,, φιστίκια, κανέλα). Ανακατεύουμε καλά με ένα λαδώνουμε κουτάλι για ένα λεπτό.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα με προσοχή, γιατί καίει σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα φούρνου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας με νερό και πιέζουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια τετράγωνη επιφάνεια πάχους 1 εκατοστό.
  4. Με ένα λαδωμένο μαχαίρι κόβουμε το παστέλι σε 4 κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Τυλίγουμε ένα ένα τα παστέλια μας σε λαδόκολλα σαν καραμέλες. Τα παστέλια μας μπορούμε να τα κρατήσουμε για πολύ καιρό μέσα σε ένα αεροστεγές κουτί.

TIPS

Μπορούμε να το θρυμματίσουμε και να το ρίξουμε πάνω από παγωτό, γιαούρτι ή από φρουτοσαλάτα!

Πηγή: Λευτέρης Λαζάρου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα