Γενικά

Γεωστρατηγική ήττα: Η Βουλγαρία θα εφοδιάζει την Ελλάδα με φυσικό αέριο το 2020 από τον Turkish Stream!

«Από το 2020, η Βουλγαρία θα είναι έτοιμη να εφοδιάζει με φυσικό αέριο την Ελλάδα και τα Σκόπια μέσω του αγωγού Turkish Stream», σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Μαλινόφ, εκτελεστικού διευθυντή της Bulgartransgaz.

Κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν συμμετείχε κι αυτή στον ρωσικό αγωγό.

Η δικαιολογία ήταν ότι δεν ήθελαν οι Αμερικανοί (που είναι «σύμμαχοι») και ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.

Και η Βουλγαρία ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά εφάρμοσε το εθνικό της συμφέρον.

“Ακόμα κι αν η διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στη Βουλγαρία μέσω του Διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου σταματά από την αρχή του έτους, είμαστε προετοιμασμένοι. Στις 30 Νοεμβρίου, η Τουρκία έκανε μια “χρυσή” συγκόλληση, η οποία συνέδεσε το Turkish Stream με το Bulgarian Stream”, ανέφερε ο Μαλινόφ.

Διευκρίνισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου θα αρχίσει να τροφοδοτείται με καύσιμα αυτήν την εβδομάδα. “Εμείς ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αυτοί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου,” πρόσθεσε ο Μαλινόφ, όπως αναφέρει η TASS.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το φυσικό αέριο που θα λάβει η Ελλάδα διαμέσου του TAP από τα αζερικά κοιτάσματα αερίου δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο για να καλύψει αξιόλογο μέρος των αναγκών της.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη γεωστρατηγική ήττα για την Ελλάδα καθώς αρνήθηκε την διέλευση του ρωσικού αγωγού από το έδαφός της λόγω των Αμερικανικών αντιρρήσεων για να καταλήξει εν τέλει να παίρνει πάλι ρωσικό αέριο αλλά από αλλού…

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα