Γενικά

Γιατί έχουμε τόσους πολλούς πνιγμούς στις ελληνικές θάλασσες

Μέσα στο 2023, από την αρχή του έτους έως και σήμερα (και δεν έχει τελειώσει ακόμα το καλοκαίρι), έχουν πνιγεί 135 συνάνθρωποί μας. Το 86% αυτών είναι άτομα άνω των 60 ετών, αλλά και παιδι

Προτού πάμε στη νέα τραγωδία με τις φωτιές που συνεχίζονται ακόμα και που σβήνουν και εν ριπή οφθαλμού αναζωπυρώνονται από μια ριπή καυτού ανέμου και προτού σας αποκαλύψω πώς οι εμπρηστές για να γλιτώσουν την πολυετή φυλάκιση εμφανίζονται ως πράκτορες ή ως εμπρηστές εξ αμελείας, να δούμε πρώτα με προσοχή τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους πνιγμούς που εξασφάλισε αυτή η στήλη από επίσημες πηγές.

Μέσα στο 2023, από την αρχή του έτους έως και σήμερα (και δεν έχει τελειώσει ακόμα το καλοκαίρι), έχουν πνιγεί 135 συνάνθρωποί μας. Τρομακτικός αριθμός. Το 86% αυτών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία είναι άτομα άνω των 60 ετών, αλλά και παιδιά. Το υπουργείο Ναυτιλίας άρχισε ένα αγώνα για να αντιμετωπίσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο, να πνίγονται δηλαδή άνθρωποι σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα. Έως τώρα τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι περισσότεροι πνιγμοί προέρχονται από ανακοπή καρδιάς. Δηλαδή το σοκ που παθαίνει ο ανθρώπινος οργανισμός με την απότομη διαφορά θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας όταν βουτά στη θάλασσα. Δεύτερη αιτία, σύμφωνα με συμπεράσματα ειδικών, είναι το φαγητό και το ποτό που έχει προηγηθεί μετά την βουτιά στη θάλασσα και τρίτον οι άλλες αιτίες, όπως συνάνθρωποί μας που δεν γνωρίζουν κολύμπι, ή που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους κτλ..

Το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως αναφέρει ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άρχισε, εδώ και μερικούς ημέρες ελέγχους στις παραλίες με στόχο να περιορίσει όσο μπορεί τους πνιγμούς. Οι πρώτοι έλεγχοι, μαθαίνω έγιναν στους ναυαγοσώστες. Είναι θλιβερά τα αποτελέσματα των ελέγχων, διότι βρέθηκαν ναυαγοσώστες χωρίς δίπλωμα, άλλοι που δεν βρίσκονταν στη θέση τους ή που υπήρχαν παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες. Εν συνεχεία έγινε έλεγχος στα θαλάσσια σπορ (τζετ σκι- ταχύπλοα και άλλα). Βρέθηκαν ιδιοκτήτες σε τζετ σκι χωρίς άδεια καθώς και παραβάσεις σε οργανωτές θαλάσσιων σπορ. Να σκεφτείτε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν εφέτος διασωθεί 26 συνάνθρωποί μας από ατυχήματα σε τζετ σκι και άλλοι 169 που κολυμπούσαν και κινδύνευαν να πνιγούν.

Βεβαίως το καλοκαίρι δεν τελείωσε, οι καύσωνες διαδέχονται ο ένας μετά τον άλλο και οι κίνδυνοι στη θάλασσα καραδοκούν. Έτσι αποφασίστηκε να επαναπροβληθούν τα βιντεάκια της Safe Waters Sports με πρεσβευτές τον παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη και τον χρυσό & Αργυρό Ολυμπιονίκη ιστοσανίδας Νίκο Κακλαμανάκη, πρεσβευτή και αυτός των Safe Water Sports. Πάμε τώρα στους οικοπεδοφάγους.

Πηγή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα