Γενικά

Γρεβενά: «Όχι» σε νέους πρόσφυγες και μετανάστες

«Δυσανάλογο και αβάσταχτο βάρος» χαρακτηρίζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται τα τελευταία δύο χρόνια σε ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής, αλλά και όσων πρόκειται να έρθουν τις επόμενες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος.

Στην ανακοίνωσή του, αφού επισημαίνει ότι χθες  Πέμπτη (28/05/2020) ενημερώθηκε για την έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών, τονίζει ότι η «αρχική επιφυλακτικότητα» για τη σύσταση της Δομής Προσφύγων στα Γρεβενά, «μετατρέπεται σε απόλυτη απογοήτευση».

«Πιστεύαμε και ευελπιστούσαμε να ακολουθήσει η εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάτσιος και προσθέτεί ότι «πλέον, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, καθώς η ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση περιορισμού των ελεύσεών τους».

Ο ίδιος όπως τονίζει αλλά «και η Περιφερειακή Αρχή εν συνόλω, αντιτίθενται σθεναρά και κατηγορηματικά στην καθολική απαξίωση της περιοχής μας και στην αποδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα