Γενικά

Γρεβενά: Σοκάρουν οι εικόνες από την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα – «Ένα σφαγείο, ένα μακελειό»

«Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια», είπε ο ιδιοκτήτης του στάβλου περιγράφοντας τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε βλέποντας νεκρά και τεμαχισμένα άλογα.

Φρίκη και αποτροπιασμό, δημιουργώντας έναν «κόμπο» στο στομάχι, προκαλούν οι εικόνες με τα άλογα που άγνωστοι σκότωσαν με τον πλέον βάναυσο τρόπο στη Σαμαρίνα των Γρεβενών.

Οι δράστες έφτασαν στην περιοχή, πυροβόλησαν τα άλογα και όταν τα σκότωσαν, άρχισαν, όπως δείχνουν οι εικόνες, να τα τεμαχίζουν. Το μακάβριο εύρημα ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης, όταν επέστεψε για να τα ταΐσει, καθώς ήταν ο πρώτος που αντίκρισε το φρικιαστικό έγκλημα με τον στάβλο να θυμίζει περισσότερο σφαγείο.

«Τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια»

Μιλώντας στο MEGA και στο «Live News», αναφέρθηκε στις εικόνες που τον συγκλόνισαν και τον έκαναν να παγώσει για λίγα λεπτά, καθώς όπως είπε ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έρθει αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση.

«Ήρθα εδώ πάνω να ταΐσω τα ζώα και βρίσκω την τροφή αφάγωτη. Τέσσερα άλογα, τα πυροβόλησαν. Τα τραβήξανε με το αυτοκίνητο, τα βάλανε σε μια γωνιά εκεί και τα ξεκοκαλίσανε. Ο κόσμος έχει ξεφύγει. Χθες το βράδυ ή προχθές έγινε. Έχει κάποιες περιφράξεις (ο στάβλος) που μπορούν να φυλαχτούν τα άλογα, αλλά είναι ανοιχτή η πόρτα για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν. Αυτοί τα στρίμωξαν, κλείσανε εκεί την πόρτα και τα πυροβόλησαν μέσα στην περίφραξη», είπε αρχικά ο ιδιοκτήτης περιγράφοντες τις πρωτόγνωρες εικόνες που αντίκρισε.

«Έβγαλαν τα πόδια, έβγαλαν τα κρέατα από τη σπονδυλική στήλη και τα πήρανε. Τα πήραν για φαγητό τώρα, δεν ξέρω. Πήραν τα μπούτια τα μπροστινά, τις πλάτες. Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια. Δεν έχω δει ξανά τέτοιο πράγμα», συμπλήρωσε.

Οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται

Ο ιδιοκτήτης έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Όπως λέει στο Live News δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν. Κάνει λόγο για μια στοχευμένη επίθεση, από κάποιους που πιθανότατα παρακολουθούσαν το σημείο και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν.

Μέσα στον στάβλο υπήρχαν και άλλα άλογα που άρχισαν να τρέχουν και χάθηκαν, όπως λέει ο ιδιοκτήτης, στο βουνό. Από το πρωί τα ψάχνει, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να τα εντοπίσει.

«Δεν μπορούσαν να φύγουν τα άλογα. Τα κυνήγησαν και τα έβαλαν μέσα εκεί. Βρήκα 5-6 (άλογα) πιο κάτω σε ένα χωριό. Έφευγαν τα άλογα ήταν αγριεμένα. Δεν σταματήσαν, ενώ το γνωρίζουν το αυτοκίνητο», προσέθεσε.

Σοκαριστική εικόνα με νεκρό και τεμαχισμένο άλογο

«Πολλά άλογα έχω, 80-90. Δεν μπορώ να τα βρω τα άλλα, ψάχνω τώρα. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να έχουν σφαχτεί και άλλα. Εγκληματίες, δεν είναι άνθρωποι αυτοί. Δεν μπορώ να υποψιαστώ κάποιον. Δεν το χωράει ο νους μου. Είναι σπάνιας φυλής άλογα, είδος προς εξαφάνιση», κατέληξε ο ιδιοκτήτης.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και τις αναλύουν σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι κινήθηκαν στο σημείο τη μέρα της κτηνωδίας.

Οι έρευνες στη Σαμαρίνα συνεχίζονται, με τις φιλοζωικές της περιοχής να προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους αστυνομικούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα