Συστατικά
1 φύλλο ζύμης κουρού, 325 γρ.
2-3 κ.σ. κέτσαπ
150 γρ. mix τυριών
4 λουκάνικα , χωριάτικα (περίπου 300 γρ.)
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στο ταψί και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Αλείφουμε την κέτσαπ κάθετα στη μισή ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με 100 γρ. mix τυριών και τοποθετούμε τα λουκάνικα κάθετα πάνω στο κομμάτι της ζύμης που έχουμε αλείψει με κέτσαπ, αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. μεταξύ τους.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο από τον κρόκο στις άκρες από τη μεριά που έχουμε κρατήσει κενή και με αυτή σκεπάζουμε την άλλη μισή ζύμη.
- Πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας τη ζύμη ενδιάμεσα από τα λουκάνικα για να τα διαχωρίσουμε και συνεχίζουμε να πατάμε γύρω γύρω τη ζύμη για να κλείσει καλά.
- Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία για να φύγει ο αέρας και να μη φουσκώσει.
- Βάζουμε στα κενά ανάμεσα από τα λουκάνικα το υπόλοιπο mix τυριών.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε μικρά λουκανικοπιτάκια και σερβίρουμε προαιρετικά με κέτσαπ.