LifestyleTips

Γρήγορα λουκανικοπιτάκια

Συστατικά

φύλλο ζύμης κουρού, 325 γρ.
2-3 κ.σ. κέτσαπ
150 γρ. mix τυριών
λουκάνικα , χωριάτικα (περίπου 300 γρ.)
κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα

κέτσαπ, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στο ταψί και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
  • Αλείφουμε την κέτσαπ κάθετα στη μισή ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε με 100 γρ. mix τυριών και τοποθετούμε τα λουκάνικα κάθετα πάνω στο κομμάτι της ζύμης που έχουμε αλείψει με κέτσαπ, αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο από τον κρόκο στις άκρες από τη μεριά που έχουμε κρατήσει κενή και με αυτή σκεπάζουμε την άλλη μισή ζύμη.
  • Πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας τη ζύμη ενδιάμεσα από τα λουκάνικα για να τα διαχωρίσουμε και συνεχίζουμε να πατάμε γύρω γύρω τη ζύμη για να κλείσει καλά.
  • Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία για να φύγει ο αέρας και να μη φουσκώσει.
  • Βάζουμε στα κενά ανάμεσα από τα λουκάνικα το υπόλοιπο mix τυριών.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε μικρά λουκανικοπιτάκια και σερβίρουμε προαιρετικά με κέτσαπ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα