Εξορμήσεις

Η γιορτή του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή 11,12/7/19

Η ιερά μονή στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στην Μονή υπάρχουνε τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της όπως επίσης και ο τάφος του Γέροντα Παισιου.

Ο Γέροντας Παΐσιος ήταν Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα απο τον ναό του Αγίου Αρσενίου. Από τότε και κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου στην επέτειο Κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Το πρόγραμμα για την γιορτή του Άγιου Παισίου για το 2019 έχει ως εξής:

  • Την παραμονή στις 11 Ιουλίου 2019 (Πέμπτη) το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί.

  • Το βράδυ της 11 Ιουλίου 2019 (Πέμπτη) θα τελεσθεί αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 20:00 μ.μ.

  • Στις 12 Ιουλίου 2019 (Παρασκευή) το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό μεχρι τις 8μμ.

Πότε γιορτάζεται η μνήμη του Αγιου Παισιου;

Την αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου ανακοίνωσε η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά από προτροπή της Κανονικής Επιτροπής (13 Ιανουαρίου 2015).

Το Πατριαρχείο ανακοίνωσε πως αποφάσιστηκε ομόφωνα με την εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και έγραψαν στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξου Εκκλησίαςτον μοναχό Παΐσιο Αγιορείτη.

 

Τηλέφωνο Μονής Παισίου (Άγιος Ιωάννης Θεολόγος): 2396041320

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα