ΆνδραςΓενικάΚοζάνη

Η συγκινητική ιστορία ζωής του ψυχιάτρου του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, που λόγω σπάνιας ασθένειας εκανε μεταμόσχευση ήπατος – Το ρεπορτάζ του BBC για την ιστορία του

Ρεπορτάζ στο BBC έγινε η ιστορία του 41χρονου Τριαντάφυλλου Τρανταφυλλίδη, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, από την Κοζάνη, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση και έχριζε μεταμόσχευσης ήπατος.

Λόγω της σπανιότητας της πάθησής του εγκρίθηκαν τα έξοδα από τον ΕΟΠΠΥ για να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας, όπου και τελικά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. Χωρίς αυτή, είχε μόλις εβδομάδες ζωής. Έγινε έλεγχος προεγχειρητικος μετά ένα μήνα μπήκε στην λίστα όπου έπρεπε να περιμένει άγνωστο για πόσο καιρό. Βρέθηκε συμβατό μόσχευμα και του δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψει στη φυσιολογική του ζωή, αυτό είναι και το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων.

Το video δείχνει τον ίδιο στο νοσοκομείο, να λαμβάνει τα καλά νέα από τους γιατρούς του, αλλά και τη συνάντησή του με τη σύζυγό του Αντωνία (επίσης Γιατρό) που ήταν το στήριγμα του σε όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας,  εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση.

Ο Τριαντάφυλλος, είναι γνωστός και ιδιαίτερα συμπαθής στην κοινωνία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, και υπηρετεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Κατοικεί στην Πτολεμαΐδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Δείτε το video από το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC:

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα