Γενικά

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Με ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αφορά και στις δυο πραξεις για τις οποίες καταδικάστηκε η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα, δηλαδή και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την απόπειρα δολοφονίας αυτής.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορούμενη. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε.

Ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κεταμίνη και την απόπειρα δολοφονίας αυτής, 9 μήνες νωρίτερα, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση της κ. Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, καταδίκασε την 35χρονη κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της ανήλικης κόρης της.

Σιωπηλή, ανέκφραστη και με σκυμμένο το κεφάλι, η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε τη δικαστική απόφαση. Η μητέρα της από την άλλη πλευρά, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Αλέξης Κουγιας ανακοίνωσε ότι δε θα ζητησει ελαφρυντικά για την κατηγορούμενη, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρούλας Πισπιριγκου.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα έχουμε την ανακοινωση της ποινής για την καταδικασθείσα μητέρα από την Πάτρα.

Ο κ. Κούγιας, αποχωρώντας από το δικαστήριο δήλωσε ότι εξεπλάγην από την ομόφωνη ενοχή, ήταν μια απόφαση που η υπεράσπιση δεν ανέμενε και επανελαβε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο, αλλά και δικαστική πλάνη στα χρονικά. Ο κ. Κουγιας σημείωσε με νόημα ότι είχε προσυμφωνήσει με την Ρούλα Πισπιριγκου να μη ζητησει ελαφρυντικά σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης.

Αξίζει να τονιστεί ότι η μη επίκληση ελαφρυντικών από πλευράς Πισπιρίγκου, είναι μια ενέργεια που δεν συνηθίζει στις υποθέσεις που αναλαμβάνει ο κ. Κούγιας, αναφέροντας ότι είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το εφαρμόζει στην μακρόχρονη καριέρα του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα